Farby vhodné pre deti a začiatočníkov

Farby vhodné pre deti a začiatočníkov 

Dovoľte nám začať výrokom slávneho maliara Picassa, ktorý povedal: ,,Každé dieťa sa narodi ako umelec. Problém je ostať umelcom, keď vyrastie.” 

Už od ranného veku sme boli vedení k maľovaniu. V škole sme mali výtvarnú výchovu, kde nám učiteľ ukázal rôzne techniky tvorenia, a povedzme si úprimne, bol to jeden z tých predmetov, ktoré miloval asi každý. Nie pre lásku k tvoreniu, jednoducho to bola oddychová hodina. Presne o tom ale umenie, tvorenie, fantazírovanie a vytváranie je. Má byť únikom z reality, ventilom pre našu frustráciu alebo aj nástrojom pre zhmotnenie snov. 

Potrebujete pre svoje dieťa kvalitné pomôcky pre maľovanie, alebo hľadáte správne farby pre vašu začínajúcu kariéru umelca? Nesmejte sa tej predstave, každý niekde začína a ak ste Picasso amatér, odporúčame začať s vodovými alebo temperovými farbami. Vodové farby sú vhodné aj pre detičky, a používajú sa veľmi jednoducho. Do farby sa primieša trošku vody,no ich pigmentácia je trošku slabšia oproti temperovým farbám, preto sa používajú aj ako podklad pre maľovanie temperkami. Sú obľúbenou školskou pomôckou na spomínaných hodinách, ale dokonale sa s nimi zabavíte aj celá rodina. Pracovať s nimi zvládne naozaj každý, rovnako ako s akvarelovými farbami, opäť vodová technika. Namočeným štetcom do vody viete medzi farbami robiť krásne jemné prechody, vyhrať sa s tieňovaním odtieňov. Treba si však dávať pozor na ťahy štetcom, ak budete po papieri viackrát prechádzať, môže sa vám rýchlo rozmočiť. 

children-doing-art-class-at-home-2022-01-17-17-04-42-utc

V našej ponuke nájdete aj temperové farby, ktoré sú takisto vhodné pre deti alebo začiatočníkov. Keďže majú hustú konzistenciu, neodporúčame nimi maľovať veľké plochy. Majú silný pigment a preto jedná malá rada, začnite skôr svetlými farbami a pokračujte tmavšími. Podobné temperovýmakrylové farby. Sú také husté, že s nimi dokážete vytvoriť aj 3D efekt a namiesto štetca maľovať špachtľou. Úžasné je, že nie sú vôbec toxické a viete ich použiť na rôzne povrchy. A aký je teda rozdiel medzi temperovými a akrylovými farbami? Temperovéolejové farby a akrylové farby namiesto oleja spája živica. Zaujímavé, však? 

Rovnako ako pri umení, sa ani pri druhoch farieb  čI štýle maľovania medze nekladú. Existujú aj prstové farby, čomu sa potešia najmä deti. Žiadne štetce, len ruky! A maminky nebojte, dajú sa ľahko vyprať. A čo je skvelé? Aj tento druh farieb nájdete na našom e-shope. Ešte by sme chceli upozorniť, že pre tých, ktorí už maľovanie na plátno či papier skúšali, máme aj farby na sklo. Pri práci s nim si treba dávať veľký pozor, keďže ťahy štetca sa ťažko opravujú, ale za tú zábavu a výsledok to určite stojí. 

A pripomienka na záver… Každý správny maliar potrebuje zásteru, a tých máme v našej ponuke naozaj veľa. Prajeme príjemné maľovanie a veríme, že aj náš kancelarskyraj.sk prispeje k tomu, aby vaše dieťa ostalo umelcom, aj keď vyrastie.